Toernooi Info


Speellocatie voor alle groepen:

Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20 3077 AA Rotterdam

Deelname
Deelnemers aan dit toernooi worden uitgenodig door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond op basis van hun talent status of via de kwalificatie ronden Persoonlijke Jeugdkampioenschappen in de eigen regionale bond of via toegekende vrijplaatsen. Inschrijving voor dit toernooi is niet mogelijk.

Speeltempo
Het speeltempo in alle categorieën is 1,5 uur + 30 seconden per zet voor de eerste 40 zetten en daarna voor de rest van de partij 30 minuten + 30 seconden per zet.

Uitzendingen
Via het NK Jeugd zijn plaatsen te verdienen voor uitzendingen. Let op, het uitzendreglement is gewijzigd t.o.v. vorig jaar.

Het EK jeugd-14, -16 en -18 vindt plaats van 17 augustus t/m 28 augustus 2016 in Praag, Tjechië.
Het WK jeugd-14, -16 en -18 vindt plaats van 20 september t/m 4 oktober 2016 in Khanty-Mansiysk, Rusland.
Het WK -20 vindt plaats van 7 augustus t/m 21 augustus 2016 in Bhuvaneswar, Orissa, India.

Zie voor het uitzendreglement, artikel E4: http://www.schaakbond.nl/knsb/handboek/regels-voor-selectie

Verblijf
Deelnemers dienen voor eigen onderkomen te zorgen. De omgeving van Rotterdam biedt daarvoor een ruime keuze. Afgelopen jaar hebben bijvoorbeeld diverse deelnemers huisjes gehuurd in Laudau De Koornmolen Zevenhuizen en Zuytland Buiten in Simonshaven, op de camping gestaan in De Oude Maas in Barendrecht of op een boot (groepsaccommodatie) verbleven aan de Veerkade in Rotterdam. Ook zijn er diverse hotel ketens in Rotterdam zelf waar tijdens het NK Jeugdschaken kan worden verbleven. Meer informatie hiervoor is op de toernooiwebsite te vinden onder info / verblijf. Voor andere opties en tevens de hoogtepunten van Rotterdam, kijk op: www.rotterdam.info
Speelschema
De wedstrijden beginnen op de door-de-weekse dagen om 11.00 uur. Op vrijdag 29 april wordt iedereen tussen 10.30 en 11.30 uur verwacht. Start van de 1e ronde is om 13.00 uur. Op de slotdag zaterdag 7 mei wordt om 10.00 uur begonnen. Prijsuitreiking start om 17.00 uur.

Speelschema

LET OP: Speeltijden zijn voor dit jaar anders dan voorgaande jaren!

Start rondes en Aanmelden
Categoriën jeugd A,B,C en meisjes C starten eerste ronde op vrijdag 29 april, 13:00 uur, aanmelden op 29 april tussen 10:30 – 12:00
Categoriën meisjes A/B starten eerste ronde op zondag 1 mei, 11:00 uur, aanmelden op 1 mei tussen 10:00 – 10:30
De wedstrijden van zaterdag 30 april t/m vrijdag 6 mei beginnen  om 11.00 uur.
Op de slotdag zaterdag 7 mei wordt om 10.00 uur begonnen. De prijsuitreiking start om 17.00 uur.

Pathena Open
Vanwege te weinig aanmeldingen heeft de Stichting Pathena in de vergadering van woensdag 20 april 2016 besloten dat het 2e Pathena Open Schaaktoernooi van 30 april t/m 6 mei 2016 is geannuleerd.

Catering
In het Topsportcentrum is beneden in het sportcafé, een kantine met uitgebreide drink- en eetvoorzieningen. Het is niet toegestaan eigen meegebrachte eet- en drinkwaren te nuttigen in het Topsportcentrum. Uitsluitend voor deelnemers is er een uitzondering in de Promenade (speelzaal). Het is niet de bedoeling dat dit elders in het gebouw gebeurd. In de Promenade zaal zijn tevens gratis koeltaps (water) beschikbaar voor de deelnemers.

Bevestigingsformulier uiterlijk maandag 14 maart invullen
Genodigde deelnemers dienen hun deelname te bevestigen door het volledig invullen van het digitale bevestigingsformulier op de KNSB site: http://www.schaakbond.nl/formulieren/nkabc/
Graag ook insturen indien je besloten hebt alsnog niet deel te nemen aan het toernooi, in dat geval zet je een x bij de vragen die niet van toepassing zijn of stuur een email naar ondergetekende.

Contact informatie

Voor vragen en of opmerkingen kunt  u contact opnemen met: nk@pathena.nl