En dan zit het er op!


En dan zit het er op. Drie jaar lang Pathena NK Jeugdschaken ABC in Rotterdam. En wat een mooie editie is het dit jaar weer geworden. Als Stichting Pathena danken wij alle spelers, ouders, begeleiders en andere bezoekers voor hun vele positieve feedback die wij ook deze week weer mochten ontvangen. We worden er klein van, zoveel mooie woorden hebben wij gehoord. En dat was niet alleen dit jaar het geval, maar deze woorden hoorden we ook in de afgelopen edities. We zijn blij dat wij dit mooie toernooi drie keer hebben mogen organiseren, en wij bedanken onze partners (de gemeente Rotterdam, Topsportcentrum Rotterdam, Topsport Rotterdam, de KNSB en de RSB) van harte voor het mede mogelijk maken van dit NK in Rotterdam.

 

Het was onze missie om de spelers over het voetlicht te plaatsen. Door het toernooi te houden in een topsportomgeving, alle partijen live uit te zenden, en een snelle communicatie door verhalen, bulletins en foto’s, zijn we daar aardig in geslaagd. Ook het betrekken van jonge kinderen bij de vele side-events past in onze doelstellingen. Misschien meer dan ooit lopen we als organisatie zelf ook genietend rond tijdens dit toernooi.

 

Maar dan de vragen die wij al veel kregen dit jaar: Waarom stoppen jullie? Het gaat toch fantastisch? Kunnen jullie niet doorgaan? Laten we eerlijk zijn, als organisatie stellen we ons deze week die vraag ook weleens, want deze 9 dagen bewijzen ook weer dat het heel leuk is om te doen, maar eigenlijk zijn er twee redenen om het toernooi door te geven aan een andere organisatie: tijd en geld. Tijd, omdat we met een relatief klein team veel doen. Dat werkt prettig, maar is de laatste maanden erg arbeidsintensief. Geld, omdat ook Stichting Pathena elke euro maar een keer kan uitgeven.

 

Stichting Pathena is gestart met de filosofie om talentvolle jeugdschakers zich verder te laten ontwikkelen. Dit doen wij o.a. door ons Invitatietoernooi, de Pathena Academy, en het organiseren van andere evenementen, waarbij we talenten laten groeien en een podium geven. En dit tot aan de Meesterklasse toe, met ons team Pathena Rotterdam. Hierin spelen veel verschillende projecten waar we de laatste jaren minder tijd en geld aan hebben kunnen besteden. Dat gaan we vanaf het nieuwe seizoen weer met volle kracht oppakken. Dus even geen NK meer, maar focus op andere mooie projecten ten behoeve van schaaktalenten in Nederland.

 

Nogmaals willen wij iedereen bedanken voor de afgelopen drie jaar. Het was fantastisch! Wij komen elkaar ongetwijfeld bij andere Pathena-projecten weer tegen, en ach….. je weet nooit…. Wellicht in de toekomst…… Het Topsportcentrum blijft tenslotte een mooie locatie!

 


You may also like...