C-meisjes ronde 3


C-meisjes ronde 3

Bij de meiden hebben we in ronde 3 aan de twee topborden de partijen tussen de vier koplopers.

Aan bord 1 won Alisha Warnaar verrassend met wit van de op papier sterkere Robin Duson. Eerst won Alisha een stuk, en even later won ze de partij door de dame van Robin in te sluiten. In onderstaande stelling vond Alisha de manoeuvre om de dame van Robin te winnen. In deze stelling speelde zij 23.Lg5 Dd4 24.Te4 en de dame staat ingesloten na de volgende zet; 1-0. Alisha komt op 3 uit 3!

Alisha-Robin 23.Lg5

Aan bord 2 speelden de andere 2 koploopsters: Marlinde Waardenburg met wit tegen Pascalle Monteny. Marlinde won redelijk snel in de partij twee pionnen. Zij wikkelde dit netjes af naar een gewonnen toreneindspel. Hiermee komt Marlinde samen met Alisha met 3 uit 3 aan kop. Morgen strijden de meiden tegen elkaar om de koppositie.

Linet Boghossian volgt met 2,5 uit 3 nadat zij door middel van een tussenzet won van Heidi Rijken. In onderstaande stelling heeft Heidi net 16…Db6 gespeeld. Linet strafte deze zet af door 17. Lc5 Dc7 18.d4! met stukwinst te spelen.

Linet-Heidi 17.Lc5

Morgen dus ronde 4, met als belangrijkste partij de partij tussen de koploopsters Marlinde en Alisha. En natuurlijk zullen de achtervolgsters er alles aan doen om ze te achterhalen.


You may also like...