C-jeugd ronde 9


C-jeugd ronde 9

Eelke de Boer, de koploper aan het begin van deze ronde, had het lastig om na een Franse opening met zwart te winnen van Jonas Hilwerda. Na een tijdje geprobeerd te hebben, was de stelling helemaal gesloten geraakt, waarna Eelke in remise berustte. Hij eindigt dit toernooi met een mooie 8 uit 9.

Liam Vrolijk stond met ingang van deze ronde een halfje achter op Eelke. Liam ging er met wit vol voor tegen Charlie Tang. Hij kwam niet gelijk heel goed te staan, maar toen Charlie een foutje maakte was het pleit beslecht. De eindstelling zegt genoeg; 1‑0. Liam daarmee eveneens op 8 uit 9, en een barrage met Eelke!

Liam-Charlie

Derk Kouwenhoven had zwart tegen Mick van Randtwijk aan bord 3. Derk kreeg een voordeeltje in het middenspel. Uiteindelijk maakte Mick een fout, en won Derk een kwaliteit. Derk speelde dit netjes uit en eindigt op 6,5 uit 9, goed voor een derde plaats!

Gilian Honkoop kwam met wit na een tijdje erg goed te staan tegen Wolf Mestrom. Hij speelde mooi in op de zwakke zwarte koning. In onderstaande stelling speelde hij het winnende 27.Ld3! Kost een toren, met schaak nog wel, maar dreigt mat op h7. De partij ging verder met 27…Dxe1+ 28.Tf1! Zwart kan het mat alleen uitstellen. Wolf deed dit met 28…Dxf1+ 29.Kxf1 Kg7 30.Dxh7+ Kf6 31.Dh4+. Hier gaf Wolf op omdat het mat niet meer te voorkomen is. Een mooie prestatie van Gilian.
Gilian-Wolf Ld3

Justus van Klaveren, met zwart, won met een mooie combinatie van Colin Wouters. In onderstaande stelling heeft Colin zojuist 34.Txh8? gespeeld. Justus speelde 34…gxf2+ en er werd opgegeven (35.Kf1 Lg2#). Justus had ook gelijk 34…Dxf2# kunnen spelen, maar dat maakt nu niet meer uit.

Colin-Justus

Op het laatste bord won Diego Kaersenhout met een leuke combinatie de dame van Daan de Vetten. In onderstaande stelling speelde Diego met wit 27.fxg6 fxg6 28.Pf5+!; 1-0.

Diego-Daan

Nu het toernooi is geëindigd zien we Eelke en Liam met 8 uit 9 aan kop. Derk eindigt met 6,5 uit 9 op de derde plek. Daarachter Jonas, Charlie, Gabriël en Gilian met 6 uit 9.

 


You may also like...