C-jeugd ronde 2


C-jeugd ronde 2

Deze ronde worden de mooiste partijen aan de topborden gespeeld.
Aan bord 1 heeft Liam Vrolijk zwart tegen Gillian Honkoop. Na een rustige opening zet Liam zijn stukken steeds een beetje beter neer. Uiteindelijk maakt hij de partij mooi af met een winnend kwaliteitsoffer. In de stelling hieronder speelt Liam 25…Txd1 26. Texd1 (26. Taxd1 Pxf3+ 27. Kf2 Txc2+) 27. Ph3+ 0-1

Gillian-Liam 25...Txd1

Aan bord 2 zien we in de partij tussen Jonas Hilwerda en Gabriël Krouwel een eigenaardige pionstructuur. Na 29 zetten heeft Jonas een triplepion op het midden van het bord. Gabriël staat in dit diagram beter, maar hij wikkelt dit af naar een verloren eindspel. Hierdoor verliest hij van Jonas.

Jonas-Gabriel pion

Mick van Randtwijk  speelt op bord 3 naar eigen zeggen voor de tweede keer een spectaculaire partij. Maar na 21 zetten staat hij een kwaliteit achter, met maar een beetje compensatie.

Colin-Mick kwal

Mick recht echter zijn rug en enkele zetten later speelt hij in onderstaande stelling de krachtzet 27…Pxb2.

Colin-Mick kracthzet

Na deze zet wordt de loper op g7 wit te machtig. Hiermee wint Mick de partij van Colin.

Aan de borden 4 en 5 winnen de ratingfavorieten Eelke de Boer en Sjoerd van Roon redelijk comfortabel. Eelke gaat met een enorme snelheid door de koningsstelling van Jesse Allaart heen.

Ondertussen wint Sjoerd een stuk van Kevin Brands om vervolgens met een mooie winstcombinatie de partij te winnen. In onderstaande stelling wint Sjoerd met 20…Txc3 bxc3 21. Pe4 Thd1 22. Tb8 De7 23. Pxc3 0-1.

Jesse-Sjoerd 20...Txc3

 

 

De rest van de partijen eindigt zonder verrassingen. De laatste partij van deze ronde wordt gespeeld door Stefan Vleming en Jeroen van den Berg. Beide spelers tonen een enorme vechtlust. Uiteindelijk trekt Stefan aan het langste eind.

 


You may also like...