B-Meiden ronde 6


Elke keer maak ik weer een apart kopje voor vredestrijders. Ook vandaag zijn er weer remises gespeeld. Op bord 1 maakten de sterke dames Ting Ting en Iris er toch maar remise van, terwijl ik stiekem had gehoopt op een bloedbad! Het laatste bord tussen Nicolien en Gerbrich werd uitgespeeld tot het bittere remise-einde.

Lorena kwam in een lekker eindspel terecht tegen Femke, waar ze langzaam pionnetjes begon op te eten. Uiteindelijk waren de pionnen teveel voor Femke en won Lorena de partij.

Een lastig eindspel werd gespeeld door Eliza de Jong tegen Fong Li Calje. De dames kwamen terecht in een torenpaar vs dame-eindspel. Het is een lastig eindspel, maar omdat de toren van Fong Li niet actief staat geeft dit kansen. De partij vervolgde met 38. … Te8. (Diagram)

Bmeisjes1

Eliza nam het initiatief met 39.Dg3+ Kh8 40.Dg6 en de witte dame gaat pionnen snoepen. Zwart verdedigde met 40. … Tef8 41.Dxh6+ Hier moet wit Kg8 spelen, maar ze liet het even hangen met 41. … Th7 en Dxf8 is mat.

Feline vond tegen Bi-Rong een leuke combinatie, wat haar een vol stuk opleverde. Uiteindelijk won ze nog een stuk en gaf zwart zich gewonnen.

Morgen de laatste ronde, waarbij topscoorder Feline haar positie zal moeten behouden door te winnen van Gerbrich. Haar achtervolgers Eliza en Iris zitten haar op de hielen met 4 punten. Komen er nog verrassingen?

 


You may also like...