B-Meiden Ronde 4


We zijn alweer halverwege bij de B-Meiden en het blijft een zware strijd voor hen allen. Ondanks dat sommigen vandaag misschien liever naar buiten gaan met dit mooie weer, zaten deze meiden er helemaal klaar voor om de strijd aan te gaan!

Op het eerste bord zagen we Iris weer een leuk offer maken en de start van een hevige koningsaanval. 19.Pxf7! (diagram)

AAAIrisGerbrich

Wit maakte een mooi gaatje in de pionnenmuur voor de zwarte koning, met de moeilijke taak voor zwart om haar stelling te verdedigen! 19. … Kxf7 wit wint zijn stuk terug met 20.e5 Dd7 21.exf6 Lxf6 dit kost zwart een stuk, Lb4 was beter. 22.Lg5 De7 23.Lxf6 Dd6 dit kostte zwart de dame na 24.Le5+ 1-0

Ting Ting kwam in een beter eindspel terecht tegen Feline. Maar nadat Feline een paar lastige keuzes voor Ting Ting voorlegde, werd het teveel voor Ting Ting. Nadat ze 22.Kb1 speelde gaf ze na zwarts volgende zet op. Zoals Jan het verwoorde “Zet 22 is zeer dubieus!”, want de volgende zet won Feline een stuk.

Tussen Fong Li en Bi-Rong zag het er op het eerste gezicht naar uit dat het naar een remise eindspel zou gaan leiden. Maar Bi-Rong had andere plannen en vond nog een mooi trucje waarna ze een pionnenspel terecht kwam met een extra pionnetje. Fong Li geloofde het toen wel en gaf haar tegenstandster het punt.

Na een wat mindere eerste 3 rondes voor Lorena heeft ze tegen Nicolien haar kansen mooi gegrepen. Ze won eerder in de partij een stuk en later, door middel van een felle koningsaanval, kon Lorena de partij verzegelen.

Eliza maakte het in het eindspel heel leuk af na 47. … Tc3+ (Diagram) Zwart kan nu geforceerd haar dame aan de overkant krijgen. Het punt is binnen na 48.Ke4 Tb3 49.Txb3 xb3 50.Kd4 b1=D 0-1

AAAFemkeEliza

Vandaag waren de dames weer snel klaar, maar ze zijn allemaal voor de winst gegaan. Op dit moment staat Iris op nummer 1 met 4 uit 4. Ze wordt gevolgd door Feline met 3 punten en Eliza met 2,5 punten. Wie gaat de sneltrein, genaamd Iris Schelleman, nog stoppen?


You may also like...