A meiden ronde 3


In de partij Lisanne Waardenburg – Timardi Verhoeff besloot wit de partij agressief op te zetten met een pionoffer. In onderstaande stelling probeerde Lisanne met de tussenzet 10. Td1 eerst nog een stuk te activeren. Timardi wilde daar niet aan meewerken en speelde 10… Dxf4. Even later was het punt binnen voor zwart.

Waardenburg-Verhoeff

Bij Villa Siu-Quirine Naber ging het hard tegen hard. Er was sprake van tegengestelde rokades en de dames gingen allebei lekker aanvallen. Na dameruil kwam Villa wat beter te staan, maar Quirine maakte goed gebruik van de tactiek. In de linker stelling kwam ze met 21… Txe4. Even later sloeg ze nog een keer hard toe in de rechter stelling. Ze ging sterk verder met 26… Pxg4! Daarna ging ze op pad met haar pionnen, en dat maakte het erg lastig voor wit om nog overeind te blijven. Een knappe overwinning van Quirine!

Siu-Naber     Siu-Naber 2

Emma de Vries heeft vandaag haar 100% score behouden door een goede partij van Frederique Lacourt te winnen. In de linker stelling won ze een belangrijke pion met 16. Lxh6! De aanval ging daarna verder en de partij werd mooi afgerond. Hoe gaat het mat in de rechter stelling?

De Vries-Lacourt     De Vries-Lacourt 2

Na 40. Txh7+ Kxh7 41. Dh6# konden de handen worden geschud.

Lydia Dubbeldam en Lola den Dunnen speelden een interessante partij. Lydia stond lange tijd beter, en in de linker stelling is te zien dat wit een wat betere stelling heeft. Wit heeft namelijk wat meer ruimte, en de pion op b5 is vrij zwak. Met 35. Le2 zou de druk verder opgevoerd kunnen worden. Lydia besloot de zwarte stelling verder aan te tasten met 35. b3, maar toen greep Lola haar kans en kwam ze snel binnen over de b-lijn. Daarna had wit het misschien nog kunnen overleven, maar dan had ze haar loper op d1 moeten laten als verdediger. Nu kwam Lola beslissend binnen met 38… Tb1+ 39. Kd2 T8b2+ 40. Ke3 Tb6+ 41. Kf3 Txf2+ 42. Kg4 h5+ 43. Kxh5 Txh2+ 44. Kg4 Th4+ 45. Kf3 Tf4+.

Dubbeldam-Den Dunnen      Dubbeldam-Den Dunnen 2

Morgen mag Lola proberen om Emma tegen te houden. Dat wordt spannend!


You may also like...