Toernooi Info

Speellocatie voor alle groepen:

Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20 3077 AA Rotterdam

Speeltempo
Het speeltempo in alle categorieën is 1,5 uur + 30 seconden per zet voor de eerste 40 zetten en daarna voor de rest van de partij 10 minuten + 30 seconden per zet.

Uitzendingen
Via het NK Jeugd zijn plaatsen te verdienen voor uitzendingen. Let op, het uitzendreglement is gewijzigd t.o.v. vorig jaar.

Het EK jeugd -14, -16 en -18 vindt plaats van 20 september t/m 1 oktober 2015 in Porec, Kroatië.

Het WK jeugd -14, -16 en -18 vindt plaats van 24 oktober t/m 5 november 2015 in Halkidiki, Griekenland.
Het WK -20 vindt plaats van 1 september t/m 16 september 2015 in Khanty-Mansiysk, Rusland. Voor deelname aan de uitzendingen wordt een eigen bijdrage gevraagd. Deze is vanaf dit jaar variabel. Kampioenen betalen een lagere eigen bijdrage. De overige spelers en speelsters betalen een hogere eigen bijdrage.
Zie voor het uitzendreglement, artikel E4: www.schaakbond.nl/knsb/handboek/regels-voor-selectie

Verblijf
Deelnemers dienen voor eigen onderkomen te zorgen. De omgeving van Rotterdam biedt daarvoor een ruime keuze. Afgelopen jaar hebben bijvoorbeeld diverse deelnemers huisjes gehuurd in Laudau De Koornmolen Zevenhuizen en Zuytland Buiten in Simonshaven, op de camping gestaan in De Oude Maas in Barendrecht of op een boot (groepsaccommodatie) verbleven aan de Veerkade in Rotterdam. Ook zijn er diverse hotel ketens in Rotterdam zelf waar tijdens het NK Jeugdschaken kan worden verbleven. Meer informatie hiervoor is op de toernooiwebsite te vinden onder info / verblijf. Voor andere opties en tevens de hoogtepunten van Rotterdam, kijk op: www.rotterdam.info

Speelschema
De wedstrijden beginnen op de door-de-weekse dagen om 11.00 uur. In de weekeinden is de starttijd aangepast aan het programma van die dag.

Op zaterdag 2 mei wordt iedereen tussen 10.30 en 12.30 uur verwacht. De opening is om 13:00. Start van de 1e ronde is om 14.00 uur. Op zondag 3 mei is een dubbele speelronde, startijden 9.30 uur en 15.00 uur. Op de slotdag zaterdag 9 mei wordt om 10.00 uur begonnen.

Eindfeest en prijsuitreiking
De organisatie wil er een waar feest van maken op de slotdag. Zo is op zaterdag 9 mei een buffet voor deelnemers met aanhang en genodigden vanaf 18:30. U kunt hiervoor kaarten bestellen via het bevestigingsformulier (voorkeur). Voor deelname aan buffet is een eigen bijdrage verbonden van € 25 per persoon. Om 19:30 volgt de prijsuitreiking en aansluitend eindfeest. De prijsuitreiking en eindfeest is voor iedereen vrij toegankelijk. Iedereen is in principe welkom, dus ook familie, begeleiders of vrienden. Neem ze allemaal mee en maak er een leuk feestje van!

Van 15.00 tot 18.00 uur wordt nog aan een aanvullend toeristisch programma gewerkt als overbrugging naar het eindfeest. Mis het niet!

Pathena Open
Nieuw is ook het Pathena Open. Van 2 t/m 8 mei zal tussen 19.30 en 23.00 uur een open toernooi worden georganiseerd op dezelfde speellocatie als het NK Jeugd. Familie en vrienden kunnen dus ook een week schaken op hoog niveau. Er wordt dan gespeeld op dezelfde 60 live borden, waarop de jeugd overdag het NK spelen. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Catering
In het Topsportcentrum is beneden in het sportcafé, een kantine met uitgebreide drink- en eetvoorzieningen. Het is niet toegestaan eigen meegebrachte eet- en drinkwaren te nuttigen in het Topsportcentrum. Uitsluitend voor deelnemers is er een uitzondering in de Promenade (speelzaal). Het is niet de bedoeling dat dit elders in het gebouw gebeurt. In de Promenade zaal zijn tevens gratis koeltaps (water) beschikbaar voor de deelnemers.

Voor vragen en of opmerkingen kunt  u contact opnemen met: nk@pathena.nl