Aanvullende informatie Pathena NK Jeugdschaken 2015

Er zijn een aantal vragen binnengekomen over de verschillen met vorig jaar.  Een kleine verduidelijking is dus op zijn plaats.

Inderdaad is het toernooi 1 dag korter dan voorgaande jaren.  Dit heeft een aantal redenen.  Allereerst is dit een wens van de spelers die in grote getale vorig jaar dit aangaven in de evaluatie.  Hier is door de Schaakbond en Pathena gehoor aan gegeven.  Dit houdt dan wel in dat er op een dag, in dit geval dus zondag, 2 ronden gespeeld moeten worden.  Dit doen we zo vroeg mogelijk in het toernooi.  Daarnaast geeft dit de organisatie de mogelijkheid om een eindfeest te organiseren, dit gaan wij dan ook doen.  Daarnaast kan ook de organisatie rustig aan afbouwen en afbreken en kunnen de vrijwilligers nog even bijkomen, voordat werk en school weer starten.

Het tweede vraagpunt betreft het speeltempo.  Ook hier is door vele spelers aangegeven dat hier wel iets mee mocht gebeuren.  Op verzoek van de schaakbond is er wel een tijdscontrole gebleven, maar past dit beter bij de wens van de spelers, anders was het tempo 100 minuten en 30 seconden per zet geworden.  Overigens is door dit increment een FIDE verwerking gegarandeerd.

Wij zijn druk met de voorbereidingen en hopen veel spelers begin mei te zien!

You may also like...

9 Responses

 1. Paul zegt:

  Wat is het speeltempo dan?

  • Webmaster zegt:

   Beste Paul,

   Bedankt voor je reactie. Deze informatie was inderdaad niet geheel volledig op de site terug te vinden.

   Het speeltempo in alle categorieën is 1,5 uur + 30 seconden per zet voor de eerste 40 zetten en daarna voor de rest van de partij 10 minuten + 30 seconden per zet.

   Voor de volledigheid hebben we gedeelten uit de uitnodigingsbrief naar de deelnemers ook op de website geplaatst, met alle toernooi informatie.
   Deze kun je teruglezen op: http://nkjeugd.pathena.nl/2015/toernooi-info/

   Hopelijk tot ziens op het NK!
   Tu

 2. Bij de aanmelding kun je een parkeerkaart aanvragen. Dat is echter voor 3 mei. Feyenoord speelt dan echter niet thuis, wél op 10 mei.

 3. Persdienst zegt:

  Hallo Pieterjan, Dit klopt, alleen is de bekerfinale wel op 3 mei (PEC Zwolle – Groningen)

  Met vriendelijke groet en tot ziens,

  Marcel

 4. Jeroen zegt:

  Hoi;

  toernooi is goed bezig. Helaas een paar hele kleine puntjes;
  1) op jullie live-pagina’s (bijvoorbeeld bij ronde 5) staat:
  Vanaf 14:00 kunt u hier de partijen LIVE volgen
  The live games will start at 14:00 today

  Ik was dus van plan om 14:00 naar Rotterdam af te reizen om daar de partijen te bekijken. Zou een beetje jammer zijn geweest….

  Verder redirect de pagina http://nkjeugd.pathena.nl/ weer terug naar zichzelf.

  • Persdienst zegt:

   Hallo Jeroen,

   Dank voor het compliment en voor de puntjes!
   Zo maken we samen het toernooi en de website beter!

 5. ellen zegt:

  Hallo,
  leuk om te lezen die dagbulletins!! Ik begrijp alleen niet zo goed waarom de dagverslagen worden geopend met het verslag van een site-event (pathena open) en dan pas de verslagen over het NK-jeugd. Ik maar denken dat het eigenlijk om het NK draaide deze week!

  • Persdienst zegt:

   Hallo Ellen, bedankt voor je feedback. Altijd goed als we feedback krijgen. Natuurlijk heb je een punt, maar wij als persdienst hebben wij hier niet over nagedacht. Het is in chronologische volgorde geplaatst.

 6. Beste toernooidirectie,

  Bedankt voor weer een geweldig NK Jeugd. Als Sliedrecht hebben we er ter plaatse, maar zeker ook thuis of op het werk, van genoten. Ook hulde aan de analisten en overige medewerkers.
  Op naar volgend jaar. Dan komen we zeker weer kijken!

  Groeten,
  Jerry van Rekom, voorzitter (El Presidente) Schaakvereniging Sliedrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>