Voorbeschouwing B Categorie en A/B Meisjes


B-jongens

Alle favorieten in de B-categorie hebben nog een 100% score. Kunnen we deze ronde al spannende partijen tussen de topspelers verwachten? Nog niet! Ook in de tweede ronde ontlopen alle favorieten elkaar nog. Joris Gerlagh (2145) zal op bord 2 wel de zwaarste tegenstand krijgen. Het is aan Twan van der Togt (1958) de taak om de ambities van Joris te dwarsbomen.

 

Het is afwachten of Thomas SAM_0012Beerdsen (2269) vandaag zijn aandacht bij het schaken kan houden. Het geschreeuw van tienduizenden Feyenoord-supporters zullen het voor hem in ieder geval niet gemakkelijk maken.

 

Op bord 4 spelen de twee AM’s tegen elkaar: Ankit Majhi (2136) tegen Adrian Mensing (1776)! In deze wedstrijd is Ankit de favoriet, maar Adrian wordt niet voor niets gezien als één van de toptalenten van de Rotterdamse Schaakbond.

 

SAM_0020

Op de borden 7 en 8 zullen David Jongste (1815) en Jacob de Groot (1729) ongetwijfeld revanche willen nemen van hun verrassende nederlaag van gisteren. Zullen beide heren daarom vol voor de aanval gaan? David kan hierbij terugvallen op een gebeurtenis tijdens de middeleeuwen. Vandaag is het exact 890 jaar geleden dat Schotland een nieuwe koning kreeg: David I. We zullen vandaag gaan zien of David net als zijn naamgenoot op 27 april de macht zal grijpen.

 

AB-meisjes

Bij de dames zijn er al verrassende uitslagen gevallen. Zo wist Villa Siu (1562) met de zwarte stukken remise te spelen tegen Rosa Ratsma (1927)! Complimenten hoe Villa deze partij gespeeld heeft. Rosa zal zich vast wel herpakken dit toernooi. In de historie van het Nederlands Jeugdkampioenschap is het namelijk zelden voorgekomen dat een speler alle negen partijen wist te winnen. Dat Rosa goed kan schaken heeft ze in de KNSB-competitie wel bewezen. In de landelijke tweede klasse doet ze het met een TPR van bijna 2300 op z’n zachts gezegd uitstekend.

 

Op bord 3 heeft Quirine Naber (1495) ook voor een verassing gezorgd door Halana Vlaming (1831) op remise te houden. Quirine bleef in een mindere stelling net zo lang doorspelen totdat Halana foutjes begon te maken. Een erg goede strategie! Een wijze les  voor alle deelnemers aan dit Nederlands Kampioenschap.

SAM_0117

In de tweede ronde is er al gelijk een topwedstrijd! Halana zal het met de witte stukken opnemen tegen Rosa. Beide dames moeten de partij per se zien te winnen om in het spoor van ratingfavoriet Anna-Maja Kazarian (2058) te blijven. Met een halve punt los om haar ratingconcurrenten kan Anna-Maja rustig aanzien hoe Halana en Rosa het doen. Natuurlijk zal Lisanne van Waardenburg (1609) haar beste spel laten zien om Anna-Maja te verslaan.

SAM_0009

Op bord 4 spelen de twee verrassingen van de vorige ronde tegen elkaar: Villa en Quirine. Wie van deze twee dames blijft, tegen de verwachtingen in, goed scoren?

Vanaf morgen ook voorbeschouwingen voor de andere categorieën!

Laat bericht achter