Dagverslag B-categorie: Ronde 2


Voor

Er waren vandaag maar dertien partijen in de B-categorie. Gerbert Leeftink was afwezig om religieuze redenen. Volgens de basisprincipes van de Bijbel moet men op zondag voldoende rust houden en zich bezighouden met het geloof. Maandag is Gerbert weer aanwezig om punten te scoren. Door het oneven aantal schakers had Bas de Boer vandaag ook een rustdag.

 

Tijdens

Na de eerste ronde hadden alle zes ratingfavorieten nog een 100% score. Welke van deze spelers behoudt deze perfecte score? Thomas Beerdsen en Alik Tikranian wonnen hun partijen als eerste van het zestal. Op bord 2 had Joris Gerlagh het een stuk lastiger. De topspeler van De Stukkenjagers 2 wist het evenwicht in de partij niet te verbreken. Knap gespeeld van tegenstander Twan van der Togt.

Op bord 3 ging Colin Stolwijk met de zwarte stukken vol in de aanval tegen Joris Geene. Zelden is een Caro Kann-opening zo aanvallend geweest als in deze partij. Colin gaf zijn tegenstander nauwelijks adempauze. Om onder de druk uit te komen offerde Joris een paard, maar Colin gaf hier een aantal zetten later een kwaliteit voor terug. Het sterke loperpaar van Colin zorgde ervoor dat Joris zich genoodzaakt voelde om ook een kwaliteit te offeren. Met een stuk meer besliste Colin de partij uiteindelijk in zijn voordeel.

 

(5) Sam Baselmans – Robin Lecomte

27.04.2014

P Robin paard

Op bord 5 maakte Robin Lecomte gebruik van mythische elementen. Hij wist zijn zwarte paard binnen de witte vesting te krijgen. Net als bij het Paard van Troje kon het paard rustig stilstaan en zijn kans afwachten. Toen het moment daar was kwam de ware aard van het paard tevoorschijn. Robin ruilde zijn Trojaanse paard voor een loper. Sam kreeg hierdoor grote problemen om zijn pionnen te dekken. Een voor een verloren zijn soldaten het leven. Toen Robin dusdanig in de meerderheid was gaf Sam zich gewonnen. De supporters van Charlois/Europoort zullen trots op hem zijn.

 

 

 

 

 

 

Rolf Corstjens speelde voor de tweede achtereenvolgende keer remise. Zal hij morgen wel zijn eerste volledige punt pakken, of zal hij dé remiseschuiver van de B-categorie worden?

 

(10) Hawkie Chang – Nick Manshanden

27.04.2014

P Hawky zet 20

 

In de partij op het 10e bord lijkt Nick een mooie aanval te hebben tegen Hawkie. Het is echter niet zo winnend als je zou verwachten. Na 20.Lf1 is het niet duidelijk hoe Nick een goede aanval kan doorzetten. Door de zet 20.Lf4 speelt Hawkie echter zijn tegenstander in de kaart. 20.Lf4? [20.Lf1 was noodzakelijk.] 20…Lxg2! 21.Kxg2 Dh3+ 22.Kg1 Dxh2+ 23.Kf1 Dh1+ 24.Ke2 Df3+ [en de volgende zet mat op d3] 0–1

 

 

 

 

 

 

 

Afloop

Na afloop van de tweede ronde hebben nog vijf spelers een perfecte score. In onderlinge matches mogen Thomas Beerdsen, Ankit Majhi, Colin Stolwijk, Alik Tikranian uitvechten wie er op de eerste plaats blijft. Op bord 3 zal Robin Lecomte ook proberen om zijn 100% score te behouden. Het is aan Joris Gerlagh om zich via Robin terug omhoog te vechten.

Onderin het klassement zien we nog drie spelers met nul punten. Esper van Baar, Jorn Brouwer en Hawkie Chang zullen in de derde ronde strijden voor hun eerste punt.

Laat bericht achter